KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept boršč podkarpatský potřebujeme tyto suroviny: • 400 g hovězího masa • 4 brambory • 100 g kořenové zeleniny • 100 g hlávkového zelí • 1 červená řepa • 1 dcl rajského protlaku • sůl • pepř • drcený kmín • 2 lžíce rostlinného oleje • 1 lžíce octa • 1 kelíme zakysané smetany Recept boršč podkarpatský připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření a špetku soli a uvaříme do měkka. Na lžíci oleje osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak zalijeme trochou vody, přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření obě polévky - zeleninovou a vývar smícháme. Na pánev dáme lžíci oleje, přidáme nastrouhanou červenou řepu a dobře osmahneme doměkka (řepu na oleji restujeme proto, že po přidání do polévky a ochucení octem se pěkně zbarví do červena). Porce polévky ozdobíme zakysanou smetanou. Polévka by měla být mírně kyselé navinulá. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč podkarpatský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč pravý, boršč saratovský, boršč se zeleným hráškem, boršč z čerstvého zelí, boršč rybářský, boršč ruský se šťovíkem, boršč litevský studený, boršč se sýrem, boršč ii, boršč s masovými knedlíčky boršč podkarpatský, recept, polévky |