KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Boršč podkarpatský

Kategorie: polévky, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept boršč podkarpatský potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g hovězího masa
   • 4 brambory
   • 100 g kořenové zeleniny
   • 100 g hlávkového zelí
   • 1 červená řepa
   • 1 dcl rajského protlaku
   • sůl
   • pepř
   • drcený kmín
   • 2 lžíce rostlinného oleje
   • 1 lžíce octa
   • 1 kelíme zakysané smetany
Recept boršč podkarpatský připravíme takto:
Maso nakrájíme na kousky, dáme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme koření a špetku soli a uvaříme do měkka. Na lžíci oleje osmahneme nahrubo nastrouhanou kořenovou zeleninu, pak zalijeme trochou vody, přidáme nakrájené zelí a brambory, osolíme a vaříme do měkka. Po uvaření obě polévky - zeleninovou a vývar smícháme. Na pánev dáme lžíci oleje, přidáme nastrouhanou červenou řepu a dobře osmahneme doměkka (řepu na oleji restujeme proto, že po přidání do polévky a ochucení octem se pěkně zbarví do červena). Porce polévky ozdobíme zakysanou smetanou. Polévka by měla být mírně kyselé navinulá.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč podkarpatský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

boršč chalupářský, boršč s masovými knedlíčky, boršč letní, boršč litevský studený, boršč saratovský, boršč rybářský, boršč se zeleným hráškem, boršč s mletým masem, boršč ukrajinský, boršč z čerstvého zelí



boršč podkarpatský, recept, polévky


©2024KucharkaRecepty.cz