![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 300 g kostí • 200 g předního hovězího masa • půlka klobásy • 200 g červené řepy • 200 g brambor • 50 g mrkve • 20 g petržele • 1 cibule • 3 lžíce rajčatového protlaku • 30 g sádla • 1 lžíce hladké mouky • špetka cukru • ocet • sůl • pepř • 1,3 l vody • bobkový list • kysaná smetana Recept boršč běloruský připravíme takto:
Mrkev, petržel a cibuli nakrájíme na nudličky, osmažíme na části sádla, přidáme rajčatový protlak a dusíme asi 5 minut. Oloupanou červenou řepu nakrájíme na nudličky a dusíme v troše vývaru doměkka. Brambory nakrájené na nudličky zalijeme horkým vývarem, přivedeme k varu, přidáme červenou řepu, světlou jíšku ze zbytku sádla a mouky, koření a vaříme ještě 10 až 15 minut. Boršč osladíme, okyselíme, přidáme hovězí maso pokrájené na nudličky a klobásu pokrájenou na kolečka a povaříme několik minut. Při podávání vložíme do každé porce boršče 1 až 2 lžíce kysané smetany. V naší kuchařce bylo kromě receptu Boršč běloruský nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: boršč moskevský, boršč vesnický, boršč s masovými knedlíčky, boršč se sýrem, boršč polský, boršč uzeninový, boršč saratovský, boršč červený žitomírský, boršč z čerstvého zelí, boršč ruský se šťovíkem boršč běloruský, recept, polévky |