![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg beraní kýty • 50 g sádla • 100 g cibule • 5 stroužků česneku • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř Recept beraní maso na česneku připravíme takto:
Maso očistíme. Česnek nasekáme nadrobno a se solí jej nasypeme na maso. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme z obou stran. Pak podlijeme vodou, přidáme pepř a za občasného přelévání sťávou a podlévání horkou vodou pečeme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu ještě podusíme, přidáme mouku, zalijeme vodou, povaříme asi 30 minut. Pak přecedíme a znovu povaříme. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Beraní maso na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso s pažitkovou omáčkou, mramorové maso, hovězí maso na cibuli, krevety na sherry a česneku, dušené telecí maso ii, masopustní vepřový guláš, dušené srnčí maso, masový nákyp, vařené hovězí maso se zeleninou, hovězí maso dušené se zeleninou beraní maso na česneku, recept, hlavní jídla |