![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,5 kg beraní kýty • 50 g sádla • 100 g cibule • 5 stroužků česneku • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř Recept beraní maso na česneku připravíme takto:
Maso očistíme. Česnek nasekáme nadrobno a se solí jej nasypeme na maso. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme z obou stran. Pak podlijeme vodou, přidáme pepř a za občasného přelévání sťávou a podlévání horkou vodou pečeme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu ještě podusíme, přidáme mouku, zalijeme vodou, povaříme asi 30 minut. Pak přecedíme a znovu povaříme. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Beraní maso na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pečená beraní žebra, vepřové maso na žampiónech, martinská husa na česneku, srbské skopové maso, uzené maso s mrkví, masové koule, lín na česneku a paprice, vepřové maso s ananasem, vepřové maso se šípkovou omáčkou, dušené telecí maso ii beraní maso na česneku, recept, hlavní jídla |