KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept beraní maso na česneku potřebujeme tyto suroviny: • 0,5 kg beraní kýty • 50 g sádla • 100 g cibule • 5 stroužků česneku • 1 lžíce hladké mouky • sůl • pepř Recept beraní maso na česneku připravíme takto:
Maso očistíme. Česnek nasekáme nadrobno a se solí jej nasypeme na maso. Osmahneme nakrájenou cibuli, přidáme maso a osmahneme z obou stran. Pak podlijeme vodou, přidáme pepř a za občasného přelévání sťávou a podlévání horkou vodou pečeme doměkka. Hotové maso vyndáme, šťávu ještě podusíme, přidáme mouku, zalijeme vodou, povaříme asi 30 minut. Pak přecedíme a znovu povaříme. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Beraní maso na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vařené hovězí maso se zeleninou, telecí maso s rýží, pikantní masová směs, vepřové maso v pivní omáčce, uzené maso s křenem, bavorský masový kotlík, zapečené kuřecí maso se žloutkovou směsí, vepřová játra na česneku, krůtí maso se zeleninou, hovězí maso na cibuli beraní maso na česneku, recept, hlavní jídla |