![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g předního srnčího masa • 3 lžíce nakrájené slaniny • 1 lžíce másla • 1 cibule • půl malého celeru • 2 hřebíčky • 1 bobkový list • 250 ml vývaru • 3 lžíce vinného octa • 3 lžíce strouhané chlebové kůrky • 120 ml husté kyselé smetany • sůl Recept dušené srnčí maso připravíme takto:
Maso omyjeme, vykostíme, rozkrájíme a osolíme. Slaninu rozškvaříme a podusíme na ní drobně nakrájenou cibuli a celer. Pak přidáme máslo, připravené maso v tomto základu rychle osmahneme, přikryjeme je a dusíme ve vlastní šťávě. Pak podlijeme vývarem, přidáme koření, nastrouhaný chléb, ocet a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, šťávu vlijeme do hrnku s rozkvedlanou smetanou a povaříme. Hotovou omáčku přecedíme na maso a společně ještě krátce povaříme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené srnčí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí maso v rajské omáčce, uzené maso v bramboráku, srnčí pečeně, srnčí po pytlácku, zapečené hovězí maso s pórkem, masové knedlíčky v omáčce, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, zbojnické pečené maso, jehněčí maso na paprice, malajské hovězí maso dušené srnčí maso, recept, hlavní jídla |