![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g hovězího masa • 1 cibule • 100 g mrkve • 4 kyselé okurky • 30 g oleje • 1 dcl bílého vína • 20 g hladké mouky • sůl • pepř Recept hovězí maso dušené se zeleninou připravíme takto:
Na rozehřátém oleji zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran. Pak osolíme, posypeme mletým pepřem, podlijeme bílým vínem a přikryté pomalu dusíme. Až je maso poloměkké, přidáme nakrájenou mrkev a společně podusíme. Pak přidáme okurky nakrájené na nudličky a opět dusíme. Až je maso měkké, vyjmeme ho a nakrájíme na plátky. Mouku zamícháme do malého množství šťávy, přilijeme zbytek šťávy a necháme přejít varem. Podáváme s bramborami nebo s knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso dušené se zeleninou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: staročeský hovězí jazyk, bramborové karbanátky se zeleninou, zapečené kuřecí řízky se slaninou a zeleninou, hovězí guláš s fazolemi, hovězí na černém pivě, znojemské hovězí biftečky, kuřecí maso s játry a šunkou, mleté maso zapečené s vejci, zapečená pohanka se zeleninou, lahůdkové filé se zeleninou a fazolkami hovězí maso dušené se zeleninou, recept, hlavní jídla |