![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 250 g předního hovězího masa bez kosti • 250 g jehněčího ramínka bez kosti • 2 cibule • 500 g brambor • 300 g celeru • 300 g mrkve • 2 petržele • silný pórek • 0,5 l zeleninového vývaru • sůl • pepř • petrželka • pažitka Recept bavorský masový kotlík připravíme takto:
Hovězí a jehněčí maso nakrájíme na kostičky, cibuli hrubě nasekáme, brambory, mrkev, petržel a celer nakrájíme na asi půl centimetru silné plátky, pórek podélně rozpůlíme a nakrájíme na kousky o síle prstu včetně zelené natě. Ve velkém hrnci rozehřejeme olej, vložíme maso, za stálého míchání na prudším ohni po všech stranách dohněda opečeme a vyjmeme. Vložíme cibuli, zpěníme, přidáme brambory, opečeme a vyjmeme z hrnce. Nakonec opečeme zeleninu a vyjmeme. Do hrnce postupně vkládáme vrstvu zeleniny, brambor a masa, každou vrstvu osolíme a opepříme, nakonec položíme vrstvu brambor. Přilijeme vývar, přivedeme k varu, přikryjeme a dusíme doměkka (asi 1,5 hodiny). V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorský masový kotlík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorský steak ii, kotlíkový guláš ii, čočkový kotlík s nudlemi, hovězí kotlíkový guláš, skopový kotlík, polévka s masovými knedlíčky, kotlíkový guláš, kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, mexický rajčatový kotlík, kotlíkový guláš se zeleninou bavorský masový kotlík, recept, hlavní jídla |