KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Bavorský steak II

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept bavorský steak potřebujeme tyto suroviny:

   • 400 g mletého vepřového masa
   • 150 g uvařené rýže
   • 2 vejce
   • 3-4 lžíce mléka
   • 4 jablka
   • 100 ml smetany
   • 1 lžička mouky
   • 1 lžíce strouhaného sýra
   • 3 lžíce strouhanky
   • olej
   • sůl
   • špetka muškátového oříšku
   • nasekaná zelená petrželka
Recept bavorský steak připravíme takto:
Z masa, rýže, vejce, mléka, petrželky, soli a muškátového oříšku vypracujeme jednolitou hmotu, ze které pak vytvoříme steaky, obalíme ve strouhance a smažíme je dozlatova. Dáme je na vyhřátou mísu, držíme v teple, obložíme v tuku podušenými kousky jablek. Smetanu promícháme s moukou a sýrem, za stálého míchání povaříme, podle chuti osolíme, opepříme. Při podávání steaky omáčkou přelijeme.





bavorský steak ii, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz