![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g mletého vepřového masa • 150 g uvařené rýže • 2 vejce • 3-4 lžíce mléka • 4 jablka • 100 ml smetany • 1 lžička mouky • 1 lžíce strouhaného sýra • 3 lžíce strouhanky • olej • sůl • špetka muškátového oříšku • nasekaná zelená petrželka Recept bavorský steak připravíme takto:
Z masa, rýže, vejce, mléka, petrželky, soli a muškátového oříšku vypracujeme jednolitou hmotu, ze které pak vytvoříme steaky, obalíme ve strouhance a smažíme je dozlatova. Dáme je na vyhřátou mísu, držíme v teple, obložíme v tuku podušenými kousky jablek. Smetanu promícháme s moukou a sýrem, za stálého míchání povaříme, podle chuti osolíme, opepříme. Při podávání steaky omáčkou přelijeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Bavorský steak II nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: kuřecí steak na bylinkovém másle s broskvemi, pečený steak ze žraloka s omáčkou, bavorský masový kotlík, hovězí steak se zeleninou, steaky z kapra s křenem, steak s omáčkou ze zeleného pepře, jelení steak na červeném víně, tuňákový steak, bavorský kapr, steaky s grilovanou zeleninou bavorský steak ii, recept, hlavní jídla |