KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Skopový kotlík

Kategorie: hlavní jídla, skopové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept skopový kotlík potřebujeme tyto suroviny:

   • 1,2 kg skopové plece
   • 3 cibule
   • 2 stroužky česneku
   • 250 ml vody
   • 3 lžíce oleje
   • 1 lžička mletého zázvoru
   • sůl
   • špetka šafránu
   • nať koriandru
   • voda
   • 2 citróny
   • 1/3 hrnku oliv
Recept skopový kotlík připravíme takto:
Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky a nasekaný koriandr a dáme na prudký oheň. Dolijeme vroucí vodou (jen tolik, aby maso bylo téměř zakryto), rychle přivedeme k varu a dusíme. Až je maso měkké a šťáva zhoustne, přidáme na kousky nakrájené citróny a olivy a podusíme. Skopový kotlík podáváme s rýži.
Citróny by měly být malé zelené limónky, naříznuté, v řezu prosolené a naložené jako naše zelí - ve vlastní šťávě pod kamenem.





skopový kotlík, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz