![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1,2 kg skopové plece • 3 cibule • 2 stroužky česneku • 250 ml vody • 3 lžíce oleje • 1 lžička mletého zázvoru • sůl • špetka šafránu • nať koriandru • voda • 2 citróny • 1/3 hrnku oliv Recept skopový kotlík připravíme takto:
Do kotlíku dáme olej, zázvor, sůl, šafrán, drcený česnek a za neustálého tření a míchání přiléváme vodu, až získáme kaši podobnou majonéze. Přidáme na kousky nakrájenou cibuli, maso nakrájené na větší kostky a nasekaný koriandr a dáme na prudký oheň. Dolijeme vroucí vodou (jen tolik, aby maso bylo téměř zakryto), rychle přivedeme k varu a dusíme. Až je maso měkké a šťáva zhoustne, přidáme na kousky nakrájené citróny a olivy a podusíme. Skopový kotlík podáváme s rýži. Citróny by měly být malé zelené limónky, naříznuté, v řezu prosolené a naložené jako naše zelí - ve vlastní šťávě pod kamenem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Skopový kotlík nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí kotlíkový guláš, bavorský masový kotlík, kotlíkový guláš se zeleninou, mexický rajčatový kotlík, skopový guláš se zeleninou, kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, skopový guláš, skopový perkelt, čočkový kotlík s nudlemi, kotlíkový guláš skopový kotlík, recept, hlavní jídla |