KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Znojemské hovězí maso

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept znojemské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g hovězího masa z kýty (nebo plece nebo roštěnce)
   • 40 g sádla
   • 60 g cibule
   • sůl
   • špetka černého mletého pepře
   • 1 bobkový list
   • 1 hřebíček
   • špetka strouhaného muškátového oříšku
   • 1 lžička hořčice
   • 1 lžička kečupu
   • 50 g kyselých okurek
   • 0,5 dcl okurkového nálevu
   • 2 dcl smetany
   • 20 g hladké mouky
Recept znojemské hovězí maso připravíme takto:
Na sádle osmahneme maso spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list a muškátový oříšek a dusíme. Maso během dušení podléváme vroucí vodou. Až bude maso poloměkké, přidáme hořčici, kečup a sůl a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, zbylou šťávu prolisujeme, přidáme do ní oloupané kyselé okurky nakrájené na kolečka a okurkový lák a necháme přejít varem. Do smetany důkladně vmícháme mouku a jakmile začne šťáva vřít, ztlumíme plamen, smetanu do ní vmícháme a na mírném ohni povaříme ještě několik minut. Šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme.





znojemské hovězí maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz