KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept znojemské hovězí maso potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího masa z kýty (nebo plece nebo roštěnce) • 40 g sádla • 60 g cibule • sůl • špetka černého mletého pepře • 1 bobkový list • 1 hřebíček • špetka strouhaného muškátového oříšku • 1 lžička hořčice • 1 lžička kečupu • 50 g kyselých okurek • 0,5 dcl okurkového nálevu • 2 dcl smetany • 20 g hladké mouky Recept znojemské hovězí maso připravíme takto:
Na sádle osmahneme maso spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list a muškátový oříšek a dusíme. Maso během dušení podléváme vroucí vodou. Až bude maso poloměkké, přidáme hořčici, kečup a sůl a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, zbylou šťávu prolisujeme, přidáme do ní oloupané kyselé okurky nakrájené na kolečka a okurkový lák a necháme přejít varem. Do smetany důkladně vmícháme mouku a jakmile začne šťáva vřít, ztlumíme plamen, smetanu do ní vmícháme a na mírném ohni povaříme ještě několik minut. Šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pikantní hovězí řízky, hovězí steak se zeleninou, hovězí guláš s houbami, hovězí krk na víně s dýňovo-bramborovým pyré, vepřové maso pečené na kmíně, nadívané hovězí plátky, hovězí roštěná, hovězí maso s pikantními fazolemi, hovězí pečeně s hříbky, hovězí nudličky na víně znojemské hovězí maso, recept, hlavní jídla |