![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hovězího masa z kýty (nebo plece nebo roštěnce) • 40 g sádla • 60 g cibule • sůl • špetka černého mletého pepře • 1 bobkový list • 1 hřebíček • špetka strouhaného muškátového oříšku • 1 lžička hořčice • 1 lžička kečupu • 50 g kyselých okurek • 0,5 dcl okurkového nálevu • 2 dcl smetany • 20 g hladké mouky Recept znojemské hovězí maso připravíme takto:
Na sádle osmahneme maso spolu s nadrobno nakrájenou cibulí, přidáme pepř, hřebíček, bobkový list a muškátový oříšek a dusíme. Maso během dušení podléváme vroucí vodou. Až bude maso poloměkké, přidáme hořčici, kečup a sůl a dusíme doměkka. Hotové maso vyjmeme, zbylou šťávu prolisujeme, přidáme do ní oloupané kyselé okurky nakrájené na kolečka a okurkový lák a necháme přejít varem. Do smetany důkladně vmícháme mouku a jakmile začne šťáva vřít, ztlumíme plamen, smetanu do ní vmícháme a na mírném ohni povaříme ještě několik minut. Šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Znojemské hovězí maso nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí jazyk na smetaně, boloňský hovězí hrnec, dušené skopové maso, masové placičky v bramborovém těstě, hovězí kýta na okurkách, brambory plněné mletým hovězím, pražská hovězí pečeně, smažený hovězí řízek se sýrem, králičí maso na hořčici, mleté maso se zeleninou znojemské hovězí maso, recept, hlavní jídla |