![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 0,75 kg vepřového masa • 2 velké cibule • 2 stroužky česneku • 0,25 kg kořenové zeleniny • sůl • několik kuliček pepře • několik kuliček nového koření • několik kuliček jalovce • tymián • 1 bobkový list • 0,25 litru červeného vína • 1 lžička cukru • 5 dkg sádla Recept vepřové maso na divoko připravíme takto:
Zeleninu nakrájíme na jemné nudličky, osmahneme na sádle, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zrůžovět. Přidáme osolené maso, opečeme ze všech stran, přidáme koření, celé stroužky česneku, cukr a víno a přikryté dusíme doměkka. Maso při dušení obracíme a podle potřeby podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce, koření ze šťávy vybereme a maso vložíme zpět. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso na divoko nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vařené hovězí maso, polévka s masovými knedlíčky, znojemské hovězí maso, jehněčí maso se žampióny, mleté maso se zeleninou, švédské masové kuličky, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, vepřové srdce na paprice, hovězí maso dušené se zeleninou, maso dvou barev na víně vepřové maso na divoko, recept, hlavní jídla |