![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 60 dkg hovězí kližky • 1 velká cibule • 4 syrové brambory • sádlo • sůl • pepř • 1 lžíce mleté papriky • 5 zrnek jalovce • drcený kmín • 2 lžíce hotové světlé jíšky • vývar Recept žižkovský guláš připravíme takto:
Na sádle osmahneme na půlměsíčky nakrájenou cibuli, přidáme sladkou mletou papriku, drcený kmín a jalovec. Maso omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostičky a na připraveném základu jej osmahneme. Pak maso podlijeme vývarem, podle chuti osolíme, opepříme a dusíme pod pokličkou. Až je maso skoro měkké, přidáme na kostičky nakrájené syrové brambory a povaříme. Až změknou maso i brambory, guláš zahustíme hotovou světlou jíškou. Žižkovský guláš podáváme s chlebem nebo bílým pečivem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Žižkovský guláš nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jemný telecí guláš s párkem, houbový guláš, kančí guláš s oreganem, ďábelský guláš, myslivecký guláš s houbami, hovězí guláš jadran, vepřový guláš se smetanou, špekáčkový guláš s pórkem, bramborový guláš s klobásou, mléčný guláš žižkovský guláš, recept, hlavní jídla |