KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept dušené hovězí maso s křenem potřebujeme tyto suroviny: • 750 g libového hovězího masa • 2 cibule • 1 křen • rostlinný tuk • pepř • sůl • mouka Recept dušené hovězí maso s křenem připravíme takto:
Do masa uděláme nožem kapsu, osolíme a opepříme. Na jemném struhadle nastrouháme křen, smícháme s několika lžícemi rostlinného tuku, vyšleháme a dochutíme solí. Timto křenem pak naplníme kapsu, uzavřeme, maso dáme na rozpálený rostlinný tuk, ze všech stran opečeme a vyndáme. Na výpeku osmahneme dohněda cibule nakrájené nadrobno, zalijeme vodou, vrátíme maso, přikryjeme pokličkou a dusíme doměkka. Až je maso měkké, tak šťávu zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě a chvíli povaříme. Maso nakrájíme na plátky, dáme do druhého hrnce, přecedíme na ně omáčku a uchováme v teple. V naší kuchařce bylo kromě receptu Dušené hovězí maso s křenem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí jazyk na smetaně, irské dušené maso, zapékané hovězí s bramborovou kaší, dušené řízky, hovězí plátky v bramborách, hovězí maso s brokolicí, guláš z hovězí oháňky, rajská omáčka s hovězím masem, dušené kuře s brokolicí, hortobadské hovězí plátky dušené hovězí maso s křenem, recept, hlavní jídla |