![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 60 g rýžových těstovin (namočených podle návodu a nakrájených) • 3 lžíce namočených a nakrájených jidášových uch • 200 g mletého vepřového • 2 nasekané šalotky • 2 lžíce rybí omáčky • rýžový papír • olej Recept vietnamské vepřové závitky připravíme takto:
Těstoviny, jidášovo ucho, mleté maso, nasekanou šalotku a rybí omáčku pečlivě promícháme a rozmixujeme (můžeme přidat případně lžíci kukuřičné mouky, aby náplň byla hladší, ale není to nutné). Rýžový papír namočíme, okapeme, opatrně aby se nepotrhal rozložíme, dáme na každý náplň, založíme okraje aby se nevysypala a utočíme závitky. Usmažíme je v hlubokém oleji do zlatova, vyndáme, necháme okapat a ještě jednou ve vyšší teplotě osmažíme, aby byly křupavé. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vietnamské vepřové závitky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso po staročesku, kantonské kuřecí závitky, vepřové kotlety na víně a fenyklu, uherské vepřové kotlety, kuřecí závitky s nivou, vlašskými ořechy a pečenými brambory, vepřové na medu se švestkami, vepřové maso se šípkovou omáčkou, krůtí závitky, vepřové kotlety s tvarůžky, grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry vietnamské vepřové závitky, recept, hlavní jídla |