![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové plece • 2 větší cibule • 1 palice česneku • 1 lžíce soli • 1 lžíce kmínu • 1 lžíce oleje Recept vepřové výpečky připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na kostky, cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na kostičky. Do pekáče dáme lžíci oleje, vložíme maso, osolíme, přidáme kmín, cibuli a česnek, promícháme, podlijeme trochou vody a v předehřáté troubě při 160-170°C pečeme. Občas během pečení zkontrolujeme, otočíme a případně opět podlijeme. Výpečky jsou hotové, až je maso měkké a zbarví se dohněda. Vepřové výpečky podáváme se zelím a houskovými knedlíky nebo s bramborovými knedlíky se špenátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové výpečky nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažené vepřové závitky, vepřové maso na smetaně, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, vepřové maso se šípkovou omáčkou, vepřové maso se zelím po řecku, vepřové nakládané řízky, vepřové maso s vejci a bramborem, slovinské vepřové filé, vepřové ledvinky na slanině, dušené vepřové kotlety vepřové výpečky, recept, hlavní jídla |