![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 kg vepřové krkovice • 1 hlávka zelí • 1 cibule • rajčatový protlak • sůl • pepř • olej Recept vepřové maso se zelím po řecku připravíme takto:
Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme v pekáči na oleji, přidáme na kostky nakrájené maso a osmažíme. Osolíme, opepříme, přidáme pokrájené zelí a dáme péct do trouby asi na 30 minut při 200°C. Pak zelí zalijeme protlakem rozmíchaným se 2 dcl vody a pečeme ještě asi 20 minut. Vepřové maso se zelím po řecku podáváme s kysanou smetanou a chlebem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso se zelím po řecku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové pečené koleno, kůzlečí maso na česneku, telecí maso s kysaným zelím, masové koule, pálivé maso s rýží, hovězí maso v zelenině, vepřové filety na houbách, znojemské vepřové biftečky, pštrosí maso na kantonský způsob, chop-suey z vepřového masa vepřové maso se zelím po řecku, recept, hlavní jídla |