KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové maso s vejci a bramborem potřebujeme tyto suroviny: • 500 g vepřového ramínka • sůl • 80 g másla • 20 g cibule • 500 g brambor • 4 vejce • pepř • zelená petrželka Recept vepřové maso s vejci a bramborem připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na stejné kousky. V hrnci usmažíme do růžova na másle nadrobno nasekanou cibulku, do ní vložíme maso, osolíme a dusíme tak dlouho, až šťáva na mase vysmahne. Pak je podlijeme horkou vodou a udusíme skoro do měkka. Vzniklou omáčku opět vysmahneme a vmícháme do ní uvařené, oloupané a nakrájené na větší kostky brambory. Do toho přimícháme rozmíchaná vajíčka, osolíme, opepříme, lehce promícháme a opečeme do růžova. Podáváme posypané zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso s vejci a bramborem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zadělávané telecí maso se zeleninou, mleté maso v květáku, vepřové závitky na smetaně, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, uzené maso s mrkví, dušené telecí maso, znojemské hovězí maso, dušené klokaní maso, pikantní vepřové plátky ii, hovězí maso na pivě vepřové maso s vejci a bramborem, recept, hlavní jídla |