![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřového ramínka • sůl • 80 g másla • 20 g cibule • 500 g brambor • 4 vejce • pepř • zelená petrželka Recept vepřové maso s vejci a bramborem připravíme takto:
Vepřové maso nakrájíme na stejné kousky. V hrnci usmažíme do růžova na másle nadrobno nasekanou cibulku, do ní vložíme maso, osolíme a dusíme tak dlouho, až šťáva na mase vysmahne. Pak je podlijeme horkou vodou a udusíme skoro do měkka. Vzniklou omáčku opět vysmahneme a vmícháme do ní uvařené, oloupané a nakrájené na větší kostky brambory. Do toho přimícháme rozmíchaná vajíčka, osolíme, opepříme, lehce promícháme a opečeme do růžova. Podáváme posypané zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso s vejci a bramborem nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: zapékané vepřové řízky v rajčatové omáčce, vepřové řízky v omeletách, vepřové maso s kedlubnou, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, zapečené mleté maso, vepřové chilli, vepřové kotlety s křenem, vařené hovězí maso se zeleninou, pálivé maso s rýží, vepřové mugli vepřové maso s vejci a bramborem, recept, hlavní jídla |