KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové maso na smetaně

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové maso na smetaně potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřové kýty bez kosti
   • sůl
   • pepř
   • 80 g slaniny
   • sádlo
   • 1,5 mrkve
   • 1/2 celeru
   • 50 g cibule
   • 150 ml bílého vína
   • lžička hořčice
   • 150 ml zakysané smetany
   • 5 pepřů
   • 15 g mouky
   • vývar
Recept vepřové maso na smetaně připravíme takto:
Kýtu naklepeme, protáhneme nakrájenou slaninou a jednou nakrájenou mrkví, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme sádlo a zbytek slaniny, přidáme nakrájený celer, mrkev a cibuli a vše opražíme do světležluta. Pak přidáme celý pepř, hořčici, zalijeme vývarem, přidáme maso, přikryjeme a chvíli v troubě dusíme. Pak maso obrátíme a upečeme je do měkka. Pečené maso přendáme do hrnce a necháme stát v teple. Šťávu zalijeme bílým vínem, zahustíme ji zakysanou smetanou s rozmíchanou moukou, povaříme, procedíme na maso, které pak asi 2 minuty v omáčce povaříme. Podáváme nakrájené a polité omáčkou.





vepřové maso na smetaně, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz