![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g vepřové kýty bez kosti • sůl • pepř • 80 g slaniny • sádlo • 1,5 mrkve • 1/2 celeru • 50 g cibule • 150 ml bílého vína • lžička hořčice • 150 ml zakysané smetany • 5 pepřů • 15 g mouky • vývar Recept vepřové maso na smetaně připravíme takto:
Kýtu naklepeme, protáhneme nakrájenou slaninou a jednou nakrájenou mrkví, osolíme a opepříme. V pekáči rozpálíme sádlo a zbytek slaniny, přidáme nakrájený celer, mrkev a cibuli a vše opražíme do světležluta. Pak přidáme celý pepř, hořčici, zalijeme vývarem, přidáme maso, přikryjeme a chvíli v troubě dusíme. Pak maso obrátíme a upečeme je do měkka. Pečené maso přendáme do hrnce a necháme stát v teple. Šťávu zalijeme bílým vínem, zahustíme ji zakysanou smetanou s rozmíchanou moukou, povaříme, procedíme na maso, které pak asi 2 minuty v omáčce povaříme. Podáváme nakrájené a polité omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové maso na smetaně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: pštrosí maso na kantonský způsob, sicilské masové koule, dušené skopové maso, vepřové srdce na divoko, maso dvou barev na víně, vepřové na medu se švestkami, balkánské vepřové kotlety, telecí maso s cibulí, dušené hovězí maso na houbách, vepřové maso pečené na kmíně vepřové maso na smetaně, recept, hlavní jídla |