KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Dušené telecí maso

Kategorie: hlavní jídla, telecí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept dušené telecí maso potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg telecího masa
   • 250 g slaniny
   • 250 g kuřecích jater
   • 1 cibule
   • 1 hrnek (250 ml) nakrájených hub
   • 2 konzervy (2 x 400 g) loupaných rajčat
   • sůl
   • pepř
   • sladká paprika
   • 1 citrón
   • 4 hřebíčky
Recept dušené telecí maso připravíme takto:
Ve velké pánvi osmahneme slaninu dokřupava, pak ji osušíme na papírovém ubrousku a nakrájíme na cca dva centimetry tlusté pásky. Ve výpeku ze slaniny osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli, houby a kuřecí játra. Poté přendáme na papírový ubrousek a necháme odsát tuk. V tuku na pánvi opečeme dohněda telecí maso, které jsme předtím osolili a okořenili pepřem a paprikou. Pak maso a ostatní osmahnuté přísady dáme do pekáče, na ně navrstvíme rajčata, plátky citrónu a hřebíček a pečeme asi hodinu v troubě předehřáté na 200°C.





dušené telecí maso, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz