![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 větší květák • 380 g mletého masa • vejce • cibule • sůl • mletý pepř • 2 lžíce jemně nasekané petrželky • mléko • housku • máslo na vymazání pekáče • 350 ml mléka • 2 lžíce světlé jíšky • muškátový květ Recept mleté maso v květáku připravíme takto:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mleté masa promícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, mletým pepřem, solí, najemno nasekanou petrželkou a na kousky natrhanou a v mléce namočenou houskou. Vzniklou směs vtlačíme dovnitř mezi růžičky květáku a vložíme do pekáče vymazaného máslem. V kastrolku připravíme bešamel z 350 ml mléka a 2 lžíce světlé jíšky a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Bešamelem přelijeme květák a při 180°C v troubě zapečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mleté maso v květáku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso s vejci a bramborem, kuřecí maso s játry a šunkou, kuřecí maso s nivou a mandlemi, mleté maso v zelných listech, zapečené vepřové maso se zeleninou, jehněčí maso na paprice, uzené maso s mrkví, hovězí maso na pepři ii, krůtí maso s rýží, vepřové maso s kedlubnou mleté maso v květáku, recept, hlavní jídla |