KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Mleté maso v květáku

Kategorie: hlavní jídla, mleté maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mleté maso v květáku potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 větší květák
   • 380 g mletého masa
   • vejce
   • cibule
   • sůl
   • mletý pepř
   • 2 lžíce jemně nasekané petrželky
   • mléko
   • housku
   • máslo na vymazání pekáče
   • 350 ml mléka
   • 2 lžíce světlé jíšky
   • muškátový květ
Recept mleté maso v květáku připravíme takto:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mleté masa promícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, mletým pepřem, solí, najemno nasekanou petrželkou a na kousky natrhanou a v mléce namočenou houskou. Vzniklou směs vtlačíme dovnitř mezi růžičky květáku a vložíme do pekáče vymazaného máslem. V kastrolku připravíme bešamel z 350 ml mléka a 2 lžíce světlé jíšky a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Bešamelem přelijeme květák a při 180°C v troubě zapečeme dozlatova.





mleté maso v květáku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz