KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept mleté maso v květáku potřebujeme tyto suroviny: • 1 větší květák • 380 g mletého masa • vejce • cibule • sůl • mletý pepř • 2 lžíce jemně nasekané petrželky • mléko • housku • máslo na vymazání pekáče • 350 ml mléka • 2 lžíce světlé jíšky • muškátový květ Recept mleté maso v květáku připravíme takto:
Květák uvaříme v osolené vodě do poloměkka. Mleté masa promícháme s vejcem, nadrobno nakrájenou cibulí, mletým pepřem, solí, najemno nasekanou petrželkou a na kousky natrhanou a v mléce namočenou houskou. Vzniklou směs vtlačíme dovnitř mezi růžičky květáku a vložíme do pekáče vymazaného máslem. V kastrolku připravíme bešamel z 350 ml mléka a 2 lžíce světlé jíšky a ochutíme muškátovým květem, solí a pepřem. Bešamelem přelijeme květák a při 180°C v troubě zapečeme dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mleté maso v květáku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: mleté maso zapečené s vejci, uzené maso v kysaném zelí, vepřové maso na ďábelský způsob, hovězí maso na zázvoru, jehněčí maso na houbách, vepřové maso s ananasem, dušené sójové maso s mrkví, dušené telecí maso, vepřové maso pečené na kmíně, pekingské maso mleté maso v květáku, recept, hlavní jídla |