KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové maso s cibulí na víně

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové maso s cibulí na víně potřebujeme tyto suroviny:

   • 1 kg vepřového masa (krkovice
   • kýta nebo plec)
   • 750 g cibule
   • 100 ml bílého vína
   • 100 g sádla
   • sůl
   • pepř
Recept vepřové maso s cibulí na víně připravíme takto:
Maso omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme. Cibuli nakrájíme na slabá kolečka a trochu osolíme. Maso vložíme do sádlem vymazaného pekáče, obložíme cibulí, přelijeme rozehřátým sádlem, dáme do trouby vyhřáté na 250°C, teplotu stáhneme na 220°C a pečeme doměkka. Podle potřeby maso podléváme vodou. Nakonec přilijeme víno a chvíli podusíme. Podáváme s bramborami.





vepřové maso s cibulí na víně, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz