KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové kotletky v rosolu

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové kotletky v rosolu potřebujeme tyto suroviny:

   • 5 vepřových kotlet
   • 1 vepřová nožička
   • sůl
   • 150 g prasečí kůže
   • 80 g kořenové zeleniny
   • 50 g cibule
   • 2 zrnka nového koření
   • 5 zrnek pepře
   • 1 bobkový list
   • 120 ml octa
   • 2 bílky
Recept vepřové kotletky v rosolu připravíme takto:
Vepřové kotlety na tučnější straně dvakrát nařízneme. V osolené vodě povaříme 2 hodiny vepřovou nožičku s kůží, pak přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, cibuli, ocet, kotlety a vře vaříme na mírném plameni dokud kotlety nebudou měkké. Pak je vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby neoschly. Vodu ve které se vařily procedíme, podle chuti dokyselíme a osolíme, přimícháme do ní rozmíchané bílky a na mírném plameni ji za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Pak dáme rosol na kamna a za 15 minut jej procedíme přes ubrousek. Kotlety urovnáme na mísu, zalijeme rosolem a necháme ztuhnout. Podáváme s citronem a posypané zelenou petrželkou.





vepřové kotletky v rosolu, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz