KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové kotletky v rosolu potřebujeme tyto suroviny: • 5 vepřových kotlet • 1 vepřová nožička • sůl • 150 g prasečí kůže • 80 g kořenové zeleniny • 50 g cibule • 2 zrnka nového koření • 5 zrnek pepře • 1 bobkový list • 120 ml octa • 2 bílky Recept vepřové kotletky v rosolu připravíme takto:
Vepřové kotlety na tučnější straně dvakrát nařízneme. V osolené vodě povaříme 2 hodiny vepřovou nožičku s kůží, pak přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, cibuli, ocet, kotlety a vře vaříme na mírném plameni dokud kotlety nebudou měkké. Pak je vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby neoschly. Vodu ve které se vařily procedíme, podle chuti dokyselíme a osolíme, přimícháme do ní rozmíchané bílky a na mírném plameni ji za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Pak dáme rosol na kamna a za 15 minut jej procedíme přes ubrousek. Kotlety urovnáme na mísu, zalijeme rosolem a necháme ztuhnout. Podáváme s citronem a posypané zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kotletky v rosolu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou, vepřové plátky se zeleninou, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, zapečené vepřové maso se zeleninou, vepřové maso pečené na kmíně, vepřové maso na ďábelský způsob, vepřové kotlety na na houbách, grilované vepřové plátky plněné drůbežími játry, vepřové mugli, vepřové kotlety po milánsku vepřové kotletky v rosolu, recept, hlavní jídla |