![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 5 vepřových kotlet • 1 vepřová nožička • sůl • 150 g prasečí kůže • 80 g kořenové zeleniny • 50 g cibule • 2 zrnka nového koření • 5 zrnek pepře • 1 bobkový list • 120 ml octa • 2 bílky Recept vepřové kotletky v rosolu připravíme takto:
Vepřové kotlety na tučnější straně dvakrát nařízneme. V osolené vodě povaříme 2 hodiny vepřovou nožičku s kůží, pak přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, koření, cibuli, ocet, kotlety a vře vaříme na mírném plameni dokud kotlety nebudou měkké. Pak je vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby neoschly. Vodu ve které se vařily procedíme, podle chuti dokyselíme a osolíme, přimícháme do ní rozmíchané bílky a na mírném plameni ji za stálého míchání metličkou uvedeme do varu. Pak dáme rosol na kamna a za 15 minut jej procedíme přes ubrousek. Kotlety urovnáme na mísu, zalijeme rosolem a necháme ztuhnout. Podáváme s citronem a posypané zelenou petrželkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové kotletky v rosolu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové maso na smetaně, vepřové medailonky na cibulce a zázvoru, vepřové maso pečené na kmíně, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, vepřové maso se šípkovou omáčkou, uherské vepřové kotlety, vepřové výpečky, vepřové řízky v omeletách, jehněčí kotletky v česnekové strouhance, vepřové kotlety po milánsku vepřové kotletky v rosolu, recept, hlavní jídla |