![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové panenky • 250 g žampiónů • 4 velké cibule • sůl • mletý zázvor • nahrubo mletý pepř • tuk • olivový olej Recept vepřové medailonky na cibulce a zázvoru připravíme takto:
Vepřové panenky odblaníme a nakrájíme medailonky cca 1 cm silné. Medailonky mírně naklepneme, mírně osolíme, dle chuti opepříme hrubě mletým pepřem a necháme cca 20 min marinovat v olivovém oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka. Žampióny nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něj lžičku mletého zázvoru, necháme lehce zapěnit, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme cca 3 minuty a potom ji vložíme do předehřáté misky. Na zbylém tuku lehce orestujeme žampiony a rovněž je odložíme do misky. Následně rychle smažíme jednotlivé medailonky po obou stranách (cca 2-3 minuty) a odkládáme je na připravenou cibulku. Podáváme s bramborovými placičkami s cibulí. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové medailonky na cibulce a zázvoru nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové nakládané řízky, vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, vepřové kotlety na na houbách, vepřové v zelí, zapečené vepřové kotlety se sýrem a bramborami, slovinské vepřové filé, kotlíkový guláš z vepřového a krůtího masa, telecí medailonky s hlívou, vepřové plátky na smetaně, přírodní vepřové řízky s tmavou cibulovou omáčkou vepřové medailonky na cibulce a zázvoru, recept, hlavní jídla |