KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové medailonky na cibulce a zázvoru

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové medailonky na cibulce a zázvoru potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřové panenky
   • 250 g žampiónů
   • 4 velké cibule
   • sůl
   • mletý zázvor
   • nahrubo mletý pepř
   • tuk
   • olivový olej
Recept vepřové medailonky na cibulce a zázvoru připravíme takto:
Vepřové panenky odblaníme a nakrájíme medailonky cca 1 cm silné. Medailonky mírně naklepneme, mírně osolíme, dle chuti opepříme hrubě mletým pepřem a necháme cca 20 min marinovat v olivovém oleji. Cibuli nakrájíme na kolečka. Žampióny nakrájíme na plátky. Na pánvi rozpálíme tuk a přidáme do něj lžičku mletého zázvoru, necháme lehce zapěnit, přidáme na kolečka nakrájenou cibuli, osmahneme cca 3 minuty a potom ji vložíme do předehřáté misky. Na zbylém tuku lehce orestujeme žampiony a rovněž je odložíme do misky. Následně rychle smažíme jednotlivé medailonky po obou stranách (cca 2-3 minuty) a odkládáme je na připravenou cibulku. Podáváme s bramborovými placičkami s cibulí.





vepřové medailonky na cibulce a zázvoru, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz