KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřové řízky v omeletách potřebujeme tyto suroviny: • 4 vepřové řízky • lžička hladké mouky • 1,5 dl vývaru z masoxu • nebo vody • 20 g másla • 2 lžíce oleje • sůl • omelety: 4 vejce • 50 g šunky • 6 lžic strouhaného sýra • 4 lžíce mléka • olej • sůl Recept vepřové řízky v omeletách připravíme takto:
Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem, drobně nakrájenou šunkou, mlékem a solí a na oleji připravíme 4 omelety. Odblaněné řízky jemně naklepeme, osolíme, po obvodu nařízneme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, zabalíme do omelet a položíme na nahřáté talíře. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, po rozehřátí je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem (vodou) , krátce povaříme, prohřejeme a nalijeme pod maso (šťávy má být malé množství). Ihned podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřové řízky v omeletách nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřové kousky na zelenině se smetanou připravené v římském hrnci, vepřové v zelí, vepřové pečené koleno, vepřové maso se šípkovou omáčkou, vepřové maso ve šlehačce, líná bába z vepřového masa, kuřecí řízky na medu s celerem, plněné vepřové řízky, uzenářské vepřové maso v římském hrnci, myslivecké řízky vepřové řízky v omeletách, recept, hlavní jídla |