KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové řízky v omeletách

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové řízky v omeletách potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové řízky
   • lžička hladké mouky
   • 1,5 dl vývaru z masoxu
   • nebo vody
   • 20 g másla
   • 2 lžíce oleje
   • sůl
   • omelety: 4 vejce
   • 50 g šunky
   • 6 lžic strouhaného sýra
   • 4 lžíce mléka
   • olej
   • sůl
Recept vepřové řízky v omeletách připravíme takto:
Vejce rozšleháme se strouhaným sýrem, drobně nakrájenou šunkou, mlékem a solí a na oleji připravíme 4 omelety. Odblaněné řízky jemně naklepeme, osolíme, po obvodu nařízneme, opečeme po obou stranách na rozehřátém oleji, zabalíme do omelet a položíme na nahřáté talíře. Olej od opékání slijeme, na pánvičku přidáme máslo, po rozehřátí je zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem (vodou) , krátce povaříme, prohřejeme a nalijeme pod maso (šťávy má být malé množství). Ihned podáváme s vařenými brambory a se zeleninovým salátem.





vepřové řízky v omeletách, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz