![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 větší vepřová panenka • fazolové lusky • sůl • pepř • kousek másla • na holandskou omáčku: 4 žloutky + 6 lžic smetany + 100 g másla + sůl • bílý pepř Recept vepřová panenka s holandskou omáčkou připravíme takto:
Vepřovou panenku posolíme, popepříme a upečeme vcelku (nebo nakrájíme na širší plátky a osmahneme na pánvičce). Lusky lehce podusíme na másle, malinko osolíme a opepříme. Holandskou omáčku připravíme tak, že žloutky a smetanu dáme do misky a ve vodní lázni šleháme asi 5 minut. Pak opatrně vmícháme rozpuštěné máslo. Vepřovou panenku s holandskou omáčkou podáváme s vařenými bramborami. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka s holandskou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: celer s houbovou omáčkou, mořský okoun s koprovou omáčkou, vepřová játra s houbami, kuřecí játra v těstíčku s jogurtovou omáčkou, staročeská vepřová kýta, uzené maso se švestkovou omáčkou, pstruh s mandlovou omáčkou, vepřová panenka plněná švestkami, pstruh s petrželovou omáčkou, makarony s ořechovou omáčkou vepřová panenka s holandskou omáčkou, recept, hlavní jídla |