KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept uzené maso se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 600 g uzeného vepřového masa • 200 g sušených švestek • 50 g tuku • 2 lžíce hladké mouky • kousek celé skořice • 1 lžice cukru • sůl • citrónová šťáva Recept uzené maso se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Uzené maso opláchneme, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je vypeckujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořici a za stálého míchání rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvaru a za občasného míchání povaříme. Pak omáčku prolisujeme cedníkem. Podle chuti ochutíme citrónovou šťávou. Uzené maso rozkrájíme na porce, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety s medovou omáčkou, pikantní masové kuličky, mleté maso zapečené s vejci, zapečené vepřové maso se zeleninou, masopustní vepřový guláš, uzené maso v kysaném zelí, špagety se smetanovou omáčkou, burgundské hovězí maso, hovězí maso na žampionech, srbské skopové maso uzené maso se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |