KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Uzené maso se švestkovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uzené maso se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g uzeného vepřového masa
   • 200 g sušených švestek
   • 50 g tuku
   • 2 lžíce hladké mouky
   • kousek celé skořice
   • 1 lžice cukru
   • sůl
   • citrónová šťáva
Recept uzené maso se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Uzené maso opláchneme, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je vypeckujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořici a za stálého míchání rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvaru a za občasného míchání povaříme. Pak omáčku prolisujeme cedníkem. Podle chuti ochutíme citrónovou šťávou. Uzené maso rozkrájíme na porce, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s knedlíkem.





uzené maso se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz