![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g uzeného vepřového masa • 200 g sušených švestek • 50 g tuku • 2 lžíce hladké mouky • kousek celé skořice • 1 lžice cukru • sůl • citrónová šťáva Recept uzené maso se švestkovou omáčkou připravíme takto:
Uzené maso opláchneme, zalijeme vařící vodou a uvaříme doměkka. Sušené švestky opláchneme, zalijeme vlažnou vodou a necháme nabobtnat. Potom je vypeckujeme, zalijeme vývarem z uzeného masa, přidáme špetku soli, cukr a skořici a za stálého míchání rozvaříme. Z tuku a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do rozvaru a za občasného míchání povaříme. Pak omáčku prolisujeme cedníkem. Podle chuti ochutíme citrónovou šťávou. Uzené maso rozkrájíme na porce, rozdělíme na talíře a zalijeme omáčkou. Podáváme s knedlíkem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzené maso se švestkovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: uzené maso v bramboráku, těstoviny se zeleninovou omáčkou, maso dvou barev na víně, masové koule v sýrové omáčce, hovězí s křenovou omáčkou, vepřové maso po staročesku, candát s jemnou petrželkovou omáčkou, krab se žampiónovou omáčkou, vepřové maso na žampiónech, špagety s rajčatovou omáčkou uzené maso se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |