KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Mořský okoun s koprovou omáčkou

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept mořský okoun s koprovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 filety z mořského okouna
   • šťáva z 1 citronu
   • 2 mrkve
   • 2 pórky
   • sůl
   • pepř
   • 1 lžíce rostlinného tuku
   • 200 ml rybího vývaru
   • 100 ml bílého vína
   • 100 g másla
   • 1 svazek kopru
   • plátky citronu na ozdobu
Recept mořský okoun s koprovou omáčkou připravíme takto:
Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké podlouhlé nudličky. Rybu osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém tuku po obou stranách asi 5 minut. Zeleninu podusíme 5 minut v malém množství osolené vody. Rybí vývar ohřejeme s bílým vínem a necháme trochu vyvařit. Pak zašleháme vločky studeného másla a osolíme a opepříme. Kopr omyjeme, osušíme, až na několik snítek ho jemně posekáme a vmícháme do omáčky. Při podávání porce ryby přelijeme omáckou, přidáme dušenou zeleninu a ozdobíme koprem a plátky citronu.





mořský okoun s koprovou omáčkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz