KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept mořský okoun s koprovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 4 filety z mořského okouna • šťáva z 1 citronu • 2 mrkve • 2 pórky • sůl • pepř • 1 lžíce rostlinného tuku • 200 ml rybího vývaru • 100 ml bílého vína • 100 g másla • 1 svazek kopru • plátky citronu na ozdobu Recept mořský okoun s koprovou omáčkou připravíme takto:
Rybu omyjeme a osušíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme chvíli uležet. Mrkev a pórek nakrájíme na tenké podlouhlé nudličky. Rybu osušíme, osolíme, opepříme a osmahneme na rozehřátém tuku po obou stranách asi 5 minut. Zeleninu podusíme 5 minut v malém množství osolené vody. Rybí vývar ohřejeme s bílým vínem a necháme trochu vyvařit. Pak zašleháme vločky studeného másla a osolíme a opepříme. Kopr omyjeme, osušíme, až na několik snítek ho jemně posekáme a vmícháme do omáčky. Při podávání porce ryby přelijeme omáckou, přidáme dušenou zeleninu a ozdobíme koprem a plátky citronu. V naší kuchařce bylo kromě receptu Mořský okoun s koprovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: těstoviny se zeleninovou omáčkou, pravá svíčková s křenovou omáčkou, kachní prsa s pomerančovou omáčkou, candát s cibulovou omáčkou, steak s omáčkou ze zeleného pepře, pečený steak ze žraloka s omáčkou, špagety s nivovou omáčkou, brambory s houbovou omáčkou, hovězí s křenovou omáčkou, lín s koprovou omáčkou mořský okoun s koprovou omáčkou, recept, hlavní jídla |