KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept pstruh s petrželovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 3 pstruzi • 3 žloutky • kořenová zelenina • zelená jemně sekaná petržel • olej • citrón • sůl • nové koření Recept pstruh s petrželovou omáčkou připravíme takto:
Nakrájíme kořenovou zeleninu, dáme do litru vody, přidáme nové koření, citrónou šťávu a sůl a povaříme. Vývar necháme na mírném ohni, vložíme pstruhy i s hlavou a zvolna vaříme asi 15 minut. Omáčku připavíme tak, že natvrdo uvařené žloutky rozetřeme a smícháme s citrónou šťávou, pepřem a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninou. Za stálého míchání přikapáváme olej. Pstruhy podáváme s vařenými brambory a zalijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh s petrželovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: treska v sezamovém plášti s mangovou omáčkou, chřest se smetanovou omáčkou, pečená kachna s jablky a rozinkovou omáčkou, sicilské rýžové knedlíčky s rajčatovou omáčkou, pstruh plněný tvarohem, pstruh pečený po šumavsku, pečený pstruh se slaninou, česnekem a rozmarýnem, chřest s holandskou omáčkou, vepřový řízek s holandskou omáčkou, pečená kachna s višňovou omáčkou pstruh s petrželovou omáčkou, recept, hlavní jídla |