![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 3 pstruzi • 3 žloutky • kořenová zelenina • zelená jemně sekaná petržel • olej • citrón • sůl • nové koření Recept pstruh s petrželovou omáčkou připravíme takto:
Nakrájíme kořenovou zeleninu, dáme do litru vody, přidáme nové koření, citrónou šťávu a sůl a povaříme. Vývar necháme na mírném ohni, vložíme pstruhy i s hlavou a zvolna vaříme asi 15 minut. Omáčku připavíme tak, že natvrdo uvařené žloutky rozetřeme a smícháme s citrónou šťávou, pepřem a nadrobno nakrájenou kořenovou zeleninou. Za stálého míchání přikapáváme olej. Pstruhy podáváme s vařenými brambory a zalijeme omáčkou. V naší kuchařce bylo kromě receptu Pstruh s petrželovou omáčkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: špagety se smetanovou omáčkou, brambory s houbovou omáčkou, fettucine s oříškovou omáčkou, krab se žampiónovou omáčkou, pstruh na másle, vepřová panenka se švestkovou omáčkou, hovězí s estragonovou omáčkou, candát s cibulovou omáčkou, pstruh plněný houbami, fazolky se smetanovou omáčkou pstruh s petrželovou omáčkou, recept, hlavní jídla |