Plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkouKategorie: hlavní jídla, vepřové masoHodnocení receptu:   Na recept plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou potřebujeme tyto suroviny: • 800 g vepřové panenky • 100 g slaniny • 100 g sušených švestek • 100 g celeru • 100 g petržele • 100 g mrkve • 1 větší cibule • 100 g švestkových povidel • 2 dcl červeného vína • 2 dcl vývaru • grilovací koření • olej • máslo • sůl Recept plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou připravíme takto: Ve vepřové panence vytvoříme ostrým nožem kapsu a vyplníme ji sušenými švestkami, které předtím zabalíme do slaniny. Panenku okořeníme grilovacím kořením a opečeme zprudka cca 2 minuty ze všech stran na pánvi. Opečenou panenku vložíme do vyhřáté trouby na 12-15 minut na 210°C. Na švestkovou omáčku nakrájíme kořenovou zeleninu a opečeme ji dozlatova. Přidáme divoké koření a nakrájenou cibuli a opět orestujeme. Po chvíli přidáme povidla a zalijeme červeným vínem. Víno necháme svařit, aby se odpařil alkohol. Omáčku zředíme 2 dcl vývaru, povaříme a následně propasírujeme přes síto. Při servírování panenku podélně rozkrojíme, přelijeme omáčkou a podáváme s brambory vařenými ve slupce, nakrájenými na plátky a opečenými na pánvi s nasekanou kudrnkou a ozdobíme na kolečka nakrájenou a osmaženou cibulkou.
plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, recept, hlavní jídla |
|