KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová krkovička se sýrovou kůrkou potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g krkovičky
   • 200 g nastrouhaného sýra
   • 250 ml červeného vína
   • 40 ml koňaku
   • 2 rajčata
   • 4 stroužky česneku
   • 100 ml olivového oleje
   • tuk na smažení
   • lžíce nasekaného oregana
   • 1 lžička nasekané šalvěje
   • lžíce nasekané bazalky
   • lžíce nastrouhané citrónové kůry
   • půl svazku zelené petrželové natě pol zväzku pažítky mleté čierne korenie soľ
Recept vepřová krkovička se sýrovou kůrkou připravíme takto:
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhanou citrónovou kůrou a koňakem a nalejeme na maso. Marinujeme nejméně 12 hodín, přičemž maso vícekrát obrátime. Tuk rozpálíme v pekáči a opečeme v něm maso. Potom vložíme do předehřáte trouby a pečeme asi 60 minut při 220°C, občas podléváme červeným vínem. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostky, k tomu přidáme nadrobno nasekané natě, nastrouhaný sýr a promícháme. Směsí potřeme upečené maso a ještě 10 minut pečeme. Hotové maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat.





vepřová krkovička se sýrovou kůrkou, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz