KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová krkovička se sýrovou kůrkou potřebujeme tyto suroviny: • 500 g krkovičky • 200 g nastrouhaného sýra • 250 ml červeného vína • 40 ml koňaku • 2 rajčata • 4 stroužky česneku • 100 ml olivového oleje • tuk na smažení • lžíce nasekaného oregana • 1 lžička nasekané šalvěje • lžíce nasekané bazalky • lžíce nastrouhané citrónové kůry • půl svazku zelené petrželové natě pol zväzku pažítky mleté čierne korenie soľ Recept vepřová krkovička se sýrovou kůrkou připravíme takto:
Mäso umyjeme pod tečúcou vodou a osušíme. Cesnak nakrájame na malé prúžky a prešpikujeme nimi mäso. Osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Olej smícháme s nasekanými bylinkami, nastrouhanou citrónovou kůrou a koňakem a nalejeme na maso. Marinujeme nejméně 12 hodín, přičemž maso vícekrát obrátime. Tuk rozpálíme v pekáči a opečeme v něm maso. Potom vložíme do předehřáte trouby a pečeme asi 60 minut při 220°C, občas podléváme červeným vínem. Rajčata oloupeme, zbavíme jadérek a nakrájíme na malé kostky, k tomu přidáme nadrobno nasekané natě, nastrouhaný sýr a promícháme. Směsí potřeme upečené maso a ještě 10 minut pečeme. Hotové maso nakrájíme na plátky a můžeme podávat. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová krkovička se sýrovou kůrkou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: krkovička v listovém těstě, grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré, krkovička s jablky a cibulí, vepřová plec v hamburské omáčce, špagety se zeleninou a sýrovou omáčkou, vepřová játra na cibulce, pivařská krkovička, vepřová plec na kmíně, grilovaná vepřová žebírka, vepřová plec na žampionech vepřová krkovička se sýrovou kůrkou, recept, hlavní jídla |