![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 600 g vepřové panenky • 1 plechovka hruškového kompotu • 1 lžička solamylu • sůl • čerstvě mletý pepř • olivový olej Recept grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré připravíme takto:
Vepřovou panenku zbavíme šlach a zbytků tuku a nakrájíme jednotlivé špalíky (á 150 g). Osolíme, obalíme čerstvě mletým pepřem a necháme 15 minut odležet v chladu. Kompot slijeme a štávu z něj uschováme. Hrušky dáme do kastrolku a ponorným mixérem umixujeme na pyré. Pyré ohřejeme, do šťávy z kompotu vmícháme solamyl, pyré jím zahustíme a za stálého míchání povaříme. Gril rozehřejeme na nejvyšší výkon. Na pánev dáme olej a vepřové špalíky ze všech stran opečeme. Přendáme na mřížku grilu a grilujeme z každé strany cca 3-5 minut podle výkonu grilu a výšky masa. Na talíř nalijeme pyré a na ně položíme šikmo přeříznutý špalík panenky a podáváme nejlépe se šťouchanými brambory. V naší kuchařce bylo kromě receptu Grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová kýta na rozmarýnu, vepřová játra po japonsku, pikantní vepřová játra v alobalu, vepřová játra na kyselo, vepřová musaka, vepřová plec plněná šunkou a sýrem, smažená vepřová játra, staročeská vepřová kýta, vepřová játra na česneku, vepřová játra s pikantní omáčkou grilovaná vepřová panenka s hruškovým pyré, recept, hlavní jídla |