KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Panenka v česnekovo-sýrové krustě

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept panenka v česnekovo-sýrové krustě potřebujeme tyto suroviny:

   • 700 g vepřové panenky
   • olej
   • sůl
   • pepř
   • na krustu: 2 vejce + 6 lžíc strouhaného Eidamu + 4 stroužky česneku + 2 lžíce oleje + 3 lžíce strouhanky + sůl
Recept panenka v česnekovo-sýrové krustě připravíme takto:
Panenku očistíme, nasolíme (trošku více než jsme zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Maso vyndáme a do výpeku přidáme 3 až 4 lžíce vody, necháme přejít varem a vlijeme do pekáče, na kterém budeme panenku krustě zapékat. Z ingrediencí na krustu vypracujeme tvárné těstíčko. Tím pak pokryjeme celé maso, dáme do pekáče a v předehřáté troubě zapečeme 25 až 30 minut. Podle potřeby během pečení malinko podlijeme. Hotové nakrájíme na slabší plátky a podáváme s různě upravenými brambory.





panenka v česnekovo-sýrové krustě, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz