KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová játra po mlynářsku

Kategorie: hlavní jídla, vnitřnosti

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová játra po mlynářsku potřebujeme tyto suroviny:

   • 600 g vepřových jater
   • 200 g cibule
   • 80 g sádla
   • sůl
   • mletá sladká paprika
   • majoránka
   • pepř
   • mletý kmín
   • hladká mouka
   • 160 ml vývaru
   • 1 balení zakysané smetany
Recept vepřová játra po mlynářsku připravíme takto:
Játra odblaníme, opláchneme ve vlažné vodě, osušíme a nakrájíme na stejnoměrné nudle. Nadrobno nakrájenou cibuli krátce osmahneme na tuku, přidáme játra, znovu krátce osmahneme, pak přidáme papriku, pepř, kmín a za občasného míchání podusíme ve vlastní šťávě. Pak játra zaprášíme moukou, osmahneme, zalijeme vývarem, rozmícháme, přidáme majoránku a podusíme. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, podle potřeby dosolíme a ještě povaříme.





vepřová játra po mlynářsku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz