KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellouKategorie: speciality, valentýnská jídlaHodnocení receptu:Na recept vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou potřebujeme tyto suroviny: • 6 vepřových panenek po 150 g • 600 g čerstvého špenátu • 300 g mozzarelly • 350 g pancetty • olivový olej • sůl • pepř Recept vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou připravíme takto:
Plátky masa lehce naklepejte, osolíme a opepříme. Špenát spaříme horkou vodou a přebytečnou tekutinu zlehka vymačkáme. Listy položíme na plátky masa, na ně dáme plátky mozzarelly, plátky masa zavineme a každý závitek obalíme v pancettě. Na pánvi rozpalíme olej a zprudka na něm závitky opečeme (z každé strany asi dvě minuty). Pak je vložíme do pekáče a pečeme v předehřáté troubě při 230-250°C pečeme zhruba čtvrt hodiny. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: silvestrovská pikantní vepřová plec, jehněčí koleno se špenátem, vepřová pochoutka v rosolu, rajčata plněná kuřecím salátem, smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem, vepřová svíčková na roštu, božská vepřová specialita, vepřová krkovice v marinádě z podmáslí, plněná krocaní prsíčka po hradišťsku, schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou, recept, speciality |