KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) potřebujeme tyto suroviny: • 150 g žitné mouky • 100 g pšeničné mouky • 1 vejce • 150 g špenátu • 50 g jemně nakrájené cibule • 1 stroužek česneku • 100 g ricotty • 1 lžíce oleje • 1 lžíce másla • 1 lžíce pažitky • 1 lžíce nastrouhaného parmezánu • špetka nastrouhaného muškátu • 1 lžíce oleje • 1 lžíce másla • trocha mléka • sůl • pepř Recept schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) připravíme takto:
Uhněteme vláčné nepříliš pevné těsto, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Omytý špenát povaříme v mírně osolené vodě, scedíme, vymačkáme a společně s pažitkou rozmixujeme na pyré. Na mírném ohni osmahneme cibuli, až zesklovatí, zaprášíme moukou, zalijeme mlékem, rozmícháme a chvilku osmahneme. Přidáme připravený osolený a opepřený špenát, ricottu, špetku muškátu a necháme zchladnout. Nakynuté těsto natenko vyválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Do středu vložíme lžičku náplně, přeložíme a okraje pevně stlačíme k sobě. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut, po vyjmutí podáváme posypané strouhaným parmezánem a přelité rozpuštěným máslem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: jednoduché grilované plněné houby, plněné avokádo, houby plněné vaječnou směsí, jehněčí koleno se špenátem, plněné kůzle, čachtické plněné řízky, vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou, smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou), recept, speciality |