KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou)

Kategorie: speciality

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) potřebujeme tyto suroviny:

   • 150 g žitné mouky
   • 100 g pšeničné mouky
   • 1 vejce
   • 150 g špenátu
   • 50 g jemně nakrájené cibule
   • 1 stroužek česneku
   • 100 g ricotty
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžíce másla
   • 1 lžíce pažitky
   • 1 lžíce nastrouhaného parmezánu
   • špetka nastrouhaného muškátu
   • 1 lžíce oleje
   • 1 lžíce másla
   • trocha mléka
   • sůl
   • pepř
Recept schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) připravíme takto:
Uhněteme vláčné nepříliš pevné těsto, přikryjeme a necháme 1 hodinu kynout. Omytý špenát povaříme v mírně osolené vodě, scedíme, vymačkáme a společně s pažitkou rozmixujeme na pyré. Na mírném ohni osmahneme cibuli, až zesklovatí, zaprášíme moukou, zalijeme mlékem, rozmícháme a chvilku osmahneme. Přidáme připravený osolený a opepřený špenát, ricottu, špetku muškátu a necháme zchladnout. Nakynuté těsto natenko vyválíme a skleničkou vykrajujeme kolečka. Do středu vložíme lžičku náplně, přeložíme a okraje pevně stlačíme k sobě. Vaříme v osolené vodě asi 5 minut, po vyjmutí podáváme posypané strouhaným parmezánem a přelité rozpuštěným máslem.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou) nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

jednoduché grilované plněné houby, plněné avokádo, houby plněné vaječnou směsí, jehněčí koleno se špenátem, plněné kůzle, čachtické plněné řízky, vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou, smažené filety z tresky pestré s houbami a špenátem



schlutzskrapfen (těstoviny plněné špenátem a ricottou), recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz