KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová pochoutka v rosolu

Kategorie: speciality, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová pochoutka v rosolu potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 vepřové kotlety
   • 1 vepřová nožička
   • 150 g vepřové kůže
   • 2 bílky
   • 80 g kořenové zeleniny
   • 50 g cibule
   • 125 ml octa
   • 5 kuliček pepře
   • 2 kuličky nového koření
   • bobkový list
   • sůl
Recept vepřová pochoutka v rosolu připravíme takto:
Kotlety osušíme a na tučné straně je dvakrát nařízneme. V osolené vodě asi 2 hodiny vaříme kůži a nožičku, pak k nim přidáme na plátky nakrájenou kořenovou zeleninu, kuličky pepře a nového koření, cibuli, ocet a kotlety a vaříme na mírném ohni, dokud kotlety nezměknou. Pak je vyndáme a zabalíme do vlhké utěrky, aby nevyschly. Tekutinu, v které jsme vařili, přecedíme, podle chuti dosolíme a okyselíme, přidáme rozmíchané bílky a za stálého míchání přivedeme k varu. Pak rosol odstavíme a po 15 minutách přecedíme. Kotlety naskládáme do hluboké mísy, zalijeme rosolem a na chladném místě necháme ztuhnout. Podávame ozdobené citrónem a petrželkou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová pochoutka v rosolu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

božská vepřová specialita, vepřová panenka plněná špenátem a mozzarellou, silvestrovská pikantní vepřová plec, vepřová svíčková na roštu, hospodářova pochoutka, vepřová krkovice v marinádě z podmáslí



vepřová pochoutka v rosolu, recept, speciality


©2024KucharkaRecepty.cz