![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g vepřové plece • 60 g ementálu • 2 lžíce zakysané smetany • 2 vejce • 2 lžíce mléka • 2 rajčata • 3 zeleninové papriky • 1 lžíce rajčatového protlaku • 1 cibule • 40 g tuku • sůl • pepř • nadrobno nasekaná zelená petrželová nať Recept vepřová musaka připravíme takto:
Maso umyjeme a nakrájíme na kostky. Nadrobno nakrájenou cibuli zpěníme na tuku, přidáme maso, osolíme, opepříme, vložíme zeleninové papriky, oloupaná rajčata nakrájená na plátky a rajčatový protlak, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Vejce rozšleháme s mlékem a nastrouhaným ementálem, zalijeme tím maso a zapečeme v předehřáté troubě. Nakonec pokapeme smetanou a ozdobíme petrželovou natí. Podáváame s dušenou rýží nebo s hranolky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová musaka nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: grilovaná vepřová játra s pomeranči, vepřová játra na cibulce, vepřová plec na kmíně, vepřová pečeně na kmíně, pražená vepřová játra, vepřová játra s houbami, vepřová játra na česneku, zapékaná vepřová panenka, pečená vepřová játra s brambory, bulharská musaka s bramborami vepřová musaka, recept, hlavní jídla |