KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Vepřová plec v hamburské omáčce

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřová plec v hamburské omáčce potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g vepřové plece
   • 250 g kořenové zeleniny
   • 150 g šunkového salámu
   • 150 g sterilovaných okurek
   • 1 cibule
   • 250 ml smetany
   • 2 lžíce hladké mouky
   • 1 lžíce hořcice
   • 1 dcl oleje
   • sůl
   • celý pepř
   • nové koření
   • bobkový list
Recept vepřová plec v hamburské omáčce připravíme takto:
Maso osolíme, na oleji ze všech stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, potom přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Přidáme 8 kuliček pepře, 4 nového koření, 2 bobkové listy, hořčici, vložíme zpět maso, podlijeme vodou (nebo vývarem), přisolíme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme i koření s bobkovým listem, zeleninu rozmixujeme, přilijeme trochu vody nebo vývaru s rozkvedlanou moukou, přidáme na nudličky nakrájený salám a na kostičky nakrájenou okurku a povaříme. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem.





vepřová plec v hamburské omáčce, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz