KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová plec v hamburské omáčce potřebujeme tyto suroviny: • 500 g vepřové plece • 250 g kořenové zeleniny • 150 g šunkového salámu • 150 g sterilovaných okurek • 1 cibule • 250 ml smetany • 2 lžíce hladké mouky • 1 lžíce hořcice • 1 dcl oleje • sůl • celý pepř • nové koření • bobkový list Recept vepřová plec v hamburské omáčce připravíme takto:
Maso osolíme, na oleji ze všech stran opečeme, vyjmeme a uchováme v teple. Ve výpeku zpěníme cibuli, potom přidáme nakrájenou zeleninu a orestujeme. Přidáme 8 kuliček pepře, 4 nového koření, 2 bobkové listy, hořčici, vložíme zpět maso, podlijeme vodou (nebo vývarem), přisolíme a dusíme do měkka. Měkké maso vyjmeme, vyndáme i koření s bobkovým listem, zeleninu rozmixujeme, přilijeme trochu vody nebo vývaru s rozkvedlanou moukou, přidáme na nudličky nakrájený salám a na kostičky nakrájenou okurku a povaříme. Nakonec přidáme smetanu, dochutíme solí a pepřem. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová plec v hamburské omáčce nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: smažená vepřová játra, hovězí klopsy v rajské omáčce, zapékané telecí řízky v rajčatové omáčce, plecko se zeleninou, losos v křenové omáčce, vepřový jazyk v citronové omáčce, kuře v pivní omáčce, vepřová panenka s hráškem, candát v sojové omáčce, vepřová plec s mrkví, rajčaty a paprikou vepřová plec v hamburské omáčce, recept, hlavní jídla |