KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept vepřová panenka na česneku potřebujeme tyto suroviny: • 2 kg vepřové panenky • 40 ml olivového oleje • 6 stroužků česneku • 1 lžička soli • hrubě mletý pepř • 2 lžíce sušeného rozmarýnu • 150 ml meruňkové marmelády • 3 lžíce citrónové šťávy Recept vepřová panenka na česneku připravíme takto:
Olej promícháme se solí, pepřem, rozmarýnem a rozetřenými 5 stroužky česneku. Maso touto směsí důkladně potřeme a opečeme na pánvi ze všech stran. Pak maso dáme do pekáče a v předehřáté troubě pečeme při 200°C asi 20 minut. Marmeládu smícháme se zbylým rozetřeným stroužkem česneku a citrónovou šťávou. Touto směsí potřeme upečené maso a necháme ještě 10 minut odpočinout. Vepřovou panenku na česneku podáváme se śťouchanými brambory nebo bramborovou kaší. V naší kuchařce bylo kromě receptu Vepřová panenka na česneku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: vepřová játra na česneku, králík na česneku, vepřová játra obalená cibulí, martinská husa na česneku, vepřová panenka na slanině, kůzlečí maso na česneku, plněná vepřová panenka se švestkovou omáčkou, vepřová pečínka s bylinkami, kuřecí játra na česneku, kotlety na česneku ii vepřová panenka na česneku, recept, hlavní jídla |