![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 1 králík (asi 1 kg) • 100 ml červeného vína • olej • máslo • sůl • pepř • 6 lístků šalvěje • 1 lžička rozmarýnu Recept velikonoční pečeně po švýcarsku připravíme takto:
V hlubokém kastrolu se silným dnem rozehřejeme máslo a olej a králíka na něm dohněda opečeme. Lístečky šalvěje namočíme na chvilku do lžíce červeného vína, pak je jemně nakrájíme a spolu s rozmarýnem přiložíme k masu. Maso osolíme, opepříme a přiklopené pokličkou 2 až 3 minuty dusíme. Poté maso zalijeme vínem a v předehřáté mírné troubě asi 1 hodinu pečeme. Během pečení maso podle potřeby podlijeme trochou horké vody. Upečené králičí maso vyjmeme a dáme do nahřáté mísy, šťávu rozředíme trochou vody, rozmícháme a krátce povaříme, podle chuti okořeníme, pak šťávou přelijeme maso a podáváme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční pečeně po švýcarsku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: sekaná pečeně, dušená skopová pečeně, uzená pečeně s hrachovou kaší, hovězí pečeně na jalovci a pivu, cikánská pečeně s paprikovou náplní, hovězí pečeně, opilá veprová pečeně, velikonoční pikantní pečeně, uzená pečeně s hrachovou kaší, štěpánská hovězí pečeně velikonoční pečeně po švýcarsku, recept, hlavní jídla |