KUCHAŘSKÉ RECEPTY DALŠÍ KATEGORIE |
Na recept štěpánská hovězí pečeně potřebujeme tyto suroviny: • 500 g hovězího zadního masa (špalíček) • 20 g slaniny • 1 vejce uvařené natvrdo • sůl • mletý pepř • 50 g sádla • 1 větší cibule Recept štěpánská hovězí pečeně připravíme takto:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, uprostřed prořízneme otvor, naplníme je uvařeným vejcem, otvor uzavřeme jehlou na závitky, maso osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, opečeme ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a pečeme do měkka. Při pečení maso obracíme, a podle potřeby přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štěpánská hovězí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené hovězí maso s křenem, hovězí nudličky s cibulí a chilli papričkami, bavorská sekaná pečeně, dušené hovězí maso na houbách, hovězí plátky v bramborách, irská hovězí mísa, vepřová pečeně na kmíně, guláš z hovězí oháňky, znojemské hovězí maso, dušená skopová pečeně štěpánská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla |