![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g hovězího zadního masa (špalíček) • 20 g slaniny • 1 vejce uvařené natvrdo • sůl • mletý pepř • 50 g sádla • 1 větší cibule Recept štěpánská hovězí pečeně připravíme takto:
Hovězí maso naklepeme, protkneme slaninou, uprostřed prořízneme otvor, naplníme je uvařeným vejcem, otvor uzavřeme jehlou na závitky, maso osolíme a opepříme. Nadrobno nakrájenou cibuli osmahneme na sádle dorůžova, přidáme maso, opečeme ze všech stran, pak podlijeme trochou vody, přikryjeme pokličkou a pečeme do měkka. Při pečení maso obracíme, a podle potřeby přeléváme mastnou šťávou a podléváme vodou. Měkké maso nakrájíme na porce a podáváme s dušenou rýží. V naší kuchařce bylo kromě receptu Štěpánská hovězí pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: hovězí po thajsku, bavorská sekaná pečeně, hovězí pečeně, grilovaný hovězí jazyk, pastýřský koláč hovězí, dušené hovězí nudličky se zeleninou a bramborovými hranolky, brambory plněné mletým hovězím, hovězí maso s pažitkovou omáčkou, hovězí závitky s cibulovou náplní, dalmátské dušené hovězí maso štěpánská hovězí pečeně, recept, hlavní jídla |