![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 800 g vepřové pečeně • 200 g moravského uzeného masa • 1 větší cibule • 2 rajčata • 1 paprika • 2 dcl vývaru • 150 g nastrouhaného eidamu • 400 g uvařených brambor • olej na smažení • sůl • pepř • zelená petrželka Recept velikonoční pikantní pečeně připravíme takto:
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, opepříme a osolíme a prudce opečeme na oleji. Potom je vložíme do ohnivzdorné misky. Na zbylé části oleje zpěníme najemno nakrájenou cibuli a na ní podusíme na kostky nakrájené uzené maso, rajčata, paprikové lusky a nasekanou petržel. Směs zalijeme trochou vývaru a povaříme 3 minuty. Touto omáčkou přelijeme připravené maso, pokryjeme plátky vařených brambor, posypeme sýrem a zapečeme v předehřáté troubě. V naší kuchařce bylo kromě receptu Velikonoční pikantní pečeně nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: velikonoční hrudka, hovězí pečeně s kyselou omáčkou, pikantní skopová kýta, pikantní kuře, pikantní hrášek s hovězím masem, pikantní krůtí plátky, pikantní pstruh, cikánská pečeně s paprikovou náplní, husarská pečeně, pikantní těstoviny velikonoční pikantní pečeně, recept, hlavní jídla |