![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 400 g zadního hovězího masa • 50 g slaniny • 2 lžíce oleje • 100 g cibule • 1 lžíce hořčice • 500 ml tmavého piva • chléb • sůl • pepř • jalovec Recept hovězí pečeně na jalovci a pivu připravíme takto:
Maso osolíme, prošpikujeme klínky slaniny a opečeme na tuku v pekáči. Vyjmeme ho a na tuku dozlatova orestujeme nakrájenou cibuli. Zalijeme pivem, vmícháme hořčici, vrátíme maso, přidáme koření a pečeme v troubě pod pokličkou za občasného podlévání vypečenou šťávou doměkka. Měkké maso vyjmeme a necháme vychladnout. Šťávu zahustíme nastrouhaným tvrdým tmavým chlebem a asi 30 minut povaříme. Potom přecedíme a dochutíme. Vychladlou pečeni nakrájíme na porce, plátky vložíme do omáčky a prohřejeme. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí pečeně na jalovci a pivu nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: plněná hovězí roláda, staročeské hovězí maso, divoká sekaná pečeně, hovězí víkendový guláš, dušené hovězí po florentinsku, telecí pečeně na másle, velikonoční pikantní pečeně, nadívané hovězí plátky, hovězí plněné závitky, pikantní hrášek s hovězím masem hovězí pečeně na jalovci a pivu, recept, hlavní jídla |