![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g uzeného masa • 500 g brambor • asi 80 g hladké mouky • 1 vejce • 4 stroužky česneku • majoránka • sůl • pepř • celý kmín • olej Recept uzené maso v bramboráku připravíme takto:
Uzené maso uvaříme doměkka, nakrájíme na plátky. Brambory oškrábeme, na jemném struhadle nastrouháme. Slijeme tekutinu, přidáme majoránku, prolisovaný česnek, trochu kmínu, vejce a osolíme. Promícháme a zahustíme podle potřeby moukou. Na rozehřátý tuk na pánev nalijeme těsto, lehce rozetřeme a na něj položíme plátek uzeného. Na plátek nalijeme další vrstvu těsta, rozetřeme po celé ploše masa a smažíme z obou stran dozlatova. V naší kuchařce bylo kromě receptu Uzené maso v bramboráku nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: dušené sójové maso s mrkví, kuřecí maso s játry a šunkou, telecí maso s cibulí, pikantní masové kuličky, sójové maso se zeleninou, vepřové maso s vejci a bramborem, hovězí maso na rajčatech, dušené klokaní maso, masové knedlíčky v omáčce, staročeské hovězí maso uzené maso v bramboráku, recept, hlavní jídla |