![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • králičí stehna • 40 g slaniny • 1 menší celer • 1 cibule • 250 ml sladké smetany • 1 lžička hladké mouky • sůl • 1 lžička kremžské hořčice • 1 lžička cukru • 1 žloutek • 1 lžička citrónové šťávy Recept králičí maso na hořčici připravíme takto:
Na vyškvařené slanině zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli a nahrubo nastrouhaný oloupaný celer. Maso osolíme, přidáme k cibuli a celeru a ještě chvíli smažíme. Pak podlijeme horkou vodou a dusíme, až je maso měkké a šťáva se vydusí. Pak podlijeme smetanou smíchanou s moukou, hořčicí, cukrem a citrónovou šťávou a povaříme, až vznikne hustá omáčka. Před podáváním zašleháme do omáčky žloutek. V naší kuchařce bylo kromě receptu Králičí maso na hořčici nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: králičí guláš, vepřové maso na švestkách, masový nákyp, znojemské hovězí maso, staročeské hovězí maso, masové koule v sýrové omáčce, kapr na hořčici, burgundské hovězí maso, kůzlečí maso na česneku, kuřecí maso se smetanovou omáčkou králičí maso na hořčici, recept, hlavní jídla |