KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hovězí maso na žampionech

Kategorie: hlavní jídla, hovězí maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hovězí maso na žampionech potřebujeme tyto suroviny:

   • 500 g zadního hovězího masa
   • 250 g žampionů
   • půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny
   • 1 velká cibule
   • 1 kelímek zakysané smetany
   • 2 lžíce másla
   • olej
   • 2 dcl bílého vína
   • sůl
   • pepř
   • 2 lžičky koření "divočina"
   • 2 lžíce hladké mouky
   • drcený kmín
Recept hovězí maso na žampionech připravíme takto:
Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Pak přidáme zeleninu, podlijeme vroucí vodou a za občasného podlití vodou a přelévání výpekem dusíme v troubě. Ke konci pečení podlijeme vínem. Houby očistíme, nakrájíme, osmahneme na másle a mírně osolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Pak přidáme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky.





hovězí maso na žampionech, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz