![]() DALŠÍ KATEGORIE |
![]() • 500 g zadního hovězího masa • 250 g žampionů • půl balíčku zmrazené kořenové zeleniny • 1 velká cibule • 1 kelímek zakysané smetany • 2 lžíce másla • olej • 2 dcl bílého vína • sůl • pepř • 2 lžičky koření "divočina" • 2 lžíce hladké mouky • drcený kmín Recept hovězí maso na žampionech připravíme takto:
Maso osolíme, okořeníme a opečeme i s cibulí na oleji. Pak přidáme zeleninu, podlijeme vroucí vodou a za občasného podlití vodou a přelévání výpekem dusíme v troubě. Ke konci pečení podlijeme vínem. Houby očistíme, nakrájíme, osmahneme na másle a mírně osolíme a okmínujeme. Měkké maso vyjmeme, výpek zaprášíme moukou, zapražíme, zalijeme vodou a smetanou, prošleháme a povaříme. Pak přidáme houby a dochutíme. Maso nakrájíme na plátky a v omáčce prohřejeme. Podáváme s houskovými knedlíky. V naší kuchařce bylo kromě receptu Hovězí maso na žampionech nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat: bavorský masový kotlík, dušená hovězí plec na šalotce, masové koule, hovězí maso se sójovými klíčky, zajíc na žampionech, husí stehna na žampionech, vepřová plec na žampionech, hovězí guláš na pivě, hovězí roštěná na zelenině, smažený hovězí řízek se sýrem hovězí maso na žampionech, recept, hlavní jídla |