KUCHAŘSKÉ RECEPTY
DALŠÍ KATEGORIE

Vepřové maso s houbami a omeletou

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept vepřové maso s houbami a omeletou potřebujeme tyto suroviny:

   • 100 g libového vepřového masa
   • 30 g sušených hub
   • 2 vejce
   • 1 stroužek česneku
   • 1 lžička solamylu
   • mletý pepř
   • špetka zázvoru
   • špetka muškátového květu
   • 3 lžičky sojové omáčky
   • 3 lžíce oleje
Recept vepřové maso s houbami a omeletou připravíme takto:
Sušené houby spaříme horkou vodou a necháme asi hodinu nabobtnat. Pak je zcedíme, mírně vymačkáme vodu a nakrájíme na menší kousky. Maso nakrájíme na tenké plátky o velikosti asi 2x3 cm, posypeme ho solamylem, zázvorem, mletým pepřem a muškátovým květem, pokapeme ho polovinou sojové omáčky, promícháme a necháme půl hodiny uležet. Mezitím z rozšlehaných vajec na jedné lžíce oleje usmažíme omeletu, necháme ji vychladnout a nakrájíme ji na nudličky. Na pánev přidáme další lžíci oleje a rychle na ni osmahneme houby a dáme je stranou. Na pánev opět přidáme lžíci oleje a osmažíme plátky česneku spolu s naloženým masem. Asi po 3 až 4 minutách, kdy maso rovnoměrně zhnědne, přidáme houby a nakrájenou omeletu, vše pokapeme zbývající sojovou omáčkou a za stálého míchání ještě asi minutu smažíme. V pokrmu by neměla být řídká šťáva. Podáváme s rýží.





vepřové maso s houbami a omeletou, recept, hlavní jídla


©2023KucharkaRecepty.cz