KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Uzené maso na pórku

Kategorie: hlavní jídla, vepřové maso

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept uzené maso na pórku potřebujeme tyto suroviny:

   • 300 g uzeného masa
   • 4 pórky
   • 4 vejce
   • 150 g zakysané smetany
   • 50 g tvrdého sýra
   • sůl
   • pepř
   • majoránka
   • muškátový oříšek
   • máslo na vymazání formy
Recept uzené maso na pórku připravíme takto:
Pórek očistíme, nakrájíme na krátké špalíčky a dáme do vroucí osolené vody. Na mírném ohni vaříme 5 minut. Potom pórek zcedíme. Zakysanou smetanu rozšleháme s vejci, strouhaným sýrem, solí, pepřem, majoránkou a muškátovým oříškem. Zapékací misku vymažeme máslem, rozložíme do ní pórek, který posypeme na kostičky nakrájeným uzeným masem a vše zalijeme rozšlehanou smetanovou směsí. Pečeme v předehřáté troubě asi 30 minut.





uzené maso na pórku, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz