KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Úhoř na šalvěji

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept úhoř na šalvěji potřebujeme tyto suroviny:

   • 800 g úhoře
   • sůl. šalvěj
   • 2 rohlíky
   • 80 g másla
   • strouhanka
   • citrónová šťáva
Recept úhoř na šalvěji připravíme takto:
Asi 3 cm dlouhé porce úhoře osolíme a posypeme sušenou, najemno drcenou šalvějí. Rybu navlékáme na jehly střídavě s dílky rohlíků. Na dno pekáčku dáme trochu vody, vložíme rybu na jehle a za pravidelného potírání rozpuštěným máslem pečeme asi 20 minut v dobře vyhřáté troubě. Upečeného úhoře a rohlíky naklademe do vypečené šťávy, posypeme strouhankou a prudce opečeme. Před podáváním pokapeme citrónovou šťávou.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Úhoř na šalvěji nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

hejk na šalvěji, uzený úhoř v pivě, kuře na slanině a šalvěji, úhoř obložený vejci, králík na šalvěji, vánoční kapr na šalvěji, úhoř dušený s bylinkami, úhoř s čertovou omáčkou, pstruh na šalvěji



úhoř na šalvěji, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz