KUCHAŘSKÉ RECEPTY

DALŠÍ KATEGORIE

Hejk na šalvěji

Kategorie: hlavní jídla, ryby a vodní potvory

Hodnocení receptu: 1 2 3 4 5
Na recept hejk na šalvěji potřebujeme tyto suroviny:

   • 4 porce hejka
   • 100 g anglické slaniny
   • 2 natvrdo vařená vejce
   • 1 citron
   • 1 červená paprika
   • 3 stroužky česneku
   • sůl
   • mletá sladká paprika
   • lístky šalvěje
   • olej
   • alobal
Recept hejk na šalvěji připravíme takto:
Rybu pokapeme citronovou šťávou a potřeme česnekem rozetřeným se solí. Na rozehřátém oleji z obou stran opečeme. Z dvojitého alobalu si připravíme čtyři čtverce, potřeme je olejem a na každý čtverec položíme jednu porci opečeného hejka poprášeného špetkou mleté sladké papriky. Papriku očistíme, zbavíme semen a nakrájíme na nudličky. Anglickou slaninu také nakrájíme na nudličky. Vejce oloupeme a nakrájíme na plátky. Papriku, slaninu i vejce rovnoměrně rozdělíme na jednotlivé porce ryby, ke každé přidáme tři lístky šalvěje a alobal dobře zabalíme. Zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C asi 20 minut.


V naší kuchařce bylo kromě receptu Hejk na šalvěji nalezeno ještě několik dalších receptů, které by vás mohly zajímat:

kuře na slanině a šalvěji, pstruh na šalvěji, králík na šalvěji, úhoř na šalvěji, vánoční kapr na šalvěji



hejk na šalvěji, recept, hlavní jídla


©2024KucharkaRecepty.cz